Beste Datingsites

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen over Online Dating

Waarom zou ik mij inschrijven bij een online datingsite?

Er zijn een aantal voordelen te noemen bij het gebruik van een online datingsite voor het zoeken van een date of relatie. Ten eerste is een online datingsite te gebruiken vanuit je stoel in je kamer. Het heeft dus bijna geen fysieke barrière om mee te doen en is dus erg toegankelijk. Ten tweede is er geen sociale belemmering om te gaan online daten. Je hoeft geen vrienden op te trommelen om naar de kroeg te gaan, en je hoeft niet meteen je verlegenheid te overwinnen om die persoon op straat aan te spreken. Online daten maakt het voor iedereen mogelijk om makkelijk een partner te vinden. Ten derde zijn online datingsites zo geavanceerd dat je hele goede selecties kunt maken op persoonskenmerken die jouw voorkeur hebben. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller en beter potentiële partners kunt kiezen dan dat buiten online datingsites het geval is. Tenslotte is online daten ook gewoon erg leuk. Je zult er veel leuke en nuttige contacten mee op kunnen doen. Personen die je in je normale leven nooit zou hebben kunnen leren kennen.

Hoe werkt online dating anders dan normaal daten?

In feite is online dating een platform dat de mogelijkheid aan personen schept om elkaar beter te leren kennen. Dit kan als opmaat dienen voor een echte date. De meeste personen die van online datingsites gebruik maken doen dit om een selectie te maken van potentiële partners, hier een dieper contact mee te krijgen, en dan deze personen ook in het echt te ontmoeten. Online dating is dus niet een directe vervanging van normaal daten, maar een zeer waardevolle aanvulling daarop. Je hebt met online dating een grotere kans dat je de ware tegenkomt.

Hoe duur is online dating?

Prijzen tussen datingsites verschillen over het algemeen vrij sterk. Prijzen per maand kunnen verschillen van €10,- tot €40,-. Sluit je een langer abonnement af dan is de gemiddelde maandprijs ook lager. Over het algemeen is het zo dat hoe duurder de website, hoe meer functionaliteiten daar tegenover staan. Sommige websites zijn ook juist duur omdat ze een bepaalde doelgroep willen aantrekken, terwijl andere websites juist goedkoop zijn om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Het is wel zo dat, wil je een kwalitatieve goede datingsite, er hier ook wel een betaald lidmaatschap aan vast zit. Men heeft immers ook kosten om de website te onderhouden en de communicatie tussen de leden mogelijk te maken.

Wat is de kans die ik de liefde van mijn leven tegenkom?

Zoals bij veel dingen in het leven komt er bij online dating eruit wat je erin stopt. Ben je bijvoorbeeld erg passief, doe je weinig aan je profiel, en onderneem je weinig actie dan zal de kans ook kleiner zijn dat er een leuke date of relatie uit voort zal komen. Ben je echter zeer betrokken, ondernemend en laat je jezelf goed zien via je profiel, dan zal je vroeger of later ook veel leuke contacten opdoen. Hierbij geldt ook: geef niet op. Soms heb je even nodig om je weg te vinden op een bepaalde datingsite. Er zijn talloze verhalen bekend van singles die door zich op online datingsites erg actief te hebben gedragen, en hierdoor ook de liefde van hun leven zijn tegengekomen.

Welke datingsite moet ik kiezen?

Het succes via de online datingsite hangt ook sterk samen met het thema van de website zelf. Sommige website zijn voor bepaalde groepen meer geschikt dan anderen. Ben je bijvoorbeeld ouder dan 50 jaar, dan heb je meer kans op een senioren datingsite dan op een datingsite voor jongeren. Heb je een geavanceerde studie achter de rug, dan ben je naar alle waarschijnlijkheid het meest thuis bij een datingsite voor hoger opgeleiden. En ben je gewoon op zoek naar een spannend avontuur, probeer het dan eerst bij de zogenoemde casual datingsites. Binnen deze categorieën zijn er ook weer verschillen per datingsite. Lees hiervoor ook onze recensies per website.

Wat gebeurt er nadat ik online een leuk persoon heb leren kennen?

Dat is uiteraard eerst aan jou zelf. De meeste leden van een online dating website zouden in zo’n geval graag de volgende stap zetten om de persoon in levende lijve te ontmoeten. Je bent immers op een datingsite met een reden. Wel kan het verstandig zijn om eerst een telefonisch contact of instant messaging contact te hebben voordat je de persoon ontmoet. Zo kun je er zeker van zijn dat de persoon wel de persoon is waar hij of zij zich voor uitgeeft. Ook al lijkt de persoon nog zo leuk, het is altijd verstandig om een dergelijke check te doen.

Hoe vergroot ik mijn kans op succes?

Kijk hiervoor ook bij onze pagina met dating tips.

Het staat het met de veiligheid en betrouwbaarheid bij online dating?

Hierbij speelt de kwaliteit van de datingsite een grote rol. Website met duurder lidmaatschap geven hiervoor ook meer service voor terug. De profielen van leden worden dan regelmatig gecontroleerd en invalide of valse profielen worden dan verwijderd. Bij wat goedkopere datingsite wordt dit bijvoorbeeld alleen gedaan na klachten van andere leden. Je gegevens zijn overigens bij de meeste datingsites erg veilig. Ze kunnen je data alleen voor de website gebruiken. Doen ze dit niet dan zijn ze in overtreding van de wet. Hierdoor is online dating eigenlijk zonder risico zolang je er verstandig mee omgaat en altijd een dubbelcheck doet op persoon met wie je in levende lijve wilt afspreken.

Ik wil graag mijn lidmaatschap opzeggen. Hoe doe ik dat?

Bij de meeste online datingsite is dit niet lastig. Er is dan een optie op de website waarbij je dat direct kunt aangeven. Soms is het een menuoptie. En om je abonnement op te zeggen kun je ook een email sturen naar de afdeling die de financiën verzorgt. Het is verstandig om voor de zekerheid beiden te doen. Doe het daarbij altijd op schrift en niet alleen telefonisch. Wanneer je je lidmaatschap opzegt kun je er ook voor kiezen om je gehele account te laten verwijderen. Hierdoor zijn je gegevens niet meer zichtbaar.

Hoe kan ik met anderen communiceren op een online dating website?

De mogelijkheden tot communicatie zijn afhankelijk van de kwaliteit van de datingsite en of je een betaald lidmaatschap hebt. Bij gratis abonnement kun je over het algemeen maar een beperkt aantal berichten per dag versturen, of zelfs alleen maar in beperkte mate reageren op berichten. Heb je een volwaardige abonnement dan heb je vaak keus uit vele opties. Zo is er de ouderwetse email of berichtjes sturen. Tevens is er de mogelijkheid van instant messaging, chat, telefonisch contact, video chat, porren of het koppelen van al deze mogelijkheden. Het is hierbij uiteraard het beste als je het communicatiemiddel kiest waar jij je het prettigst bij voelt.