Beste Datingsites

Top 5 Datingsites

De 5 Beste Datingsites van Vlaanderen en België

Onderstaand onze top 5 met de beste online dating websites van België. Deze lijst met beste datingsites is onder meer samengesteld op basis van gebruiksvriendelijkheid, aantal gebruikers, koppelingskans en kwaliteit van functionaliteiten. Lees de beschrijving bij iedere datingsite voor meer informatie.

1. Parship

Parship websiteParship is niet alleen een van de grootste datingsites van België, maar meteen ook een van de schoonste. De gehele website zit er van boven tot onder gewoon prima uit. Daar bovenop komt ook nog eens de uitstekende persoonlijkheidstest. Deze test doet het net even wat anders dan anderen en de suggesties die er uit voortkomen kloppen zeer goed.

Door het grote ledenaantal van Parship in België (en Vlaanderen) heb je veel keuze uit verschillende profielen. Hierdoor kun je altijd wel eenvoudig in contact komen met een soulmate. Een andere pluspunt van Parship is de prima klantenservice. Deze is prompt, keurig en behandelt kritieke punten snel.

Vanwege bovenstaande redenen staat Parship bij ons op 1. Is er dan helemaal niets op aan te merken? Welnu, de website kan wellicht vrij prijzig overkomen voor sommigen. En het is vooral geschikt voor vrijgezellen op zoek naar een serieuze relatie. Maar wat je ervoor terugkrijgt is de prijs meer dan waard. Wanneer je je ideale partner hebt gevonden zul je alleen maar tevreden zijn met je keuze voor Parship. Aanmelding is gratis, waarna je altijd nog even rond kan kijken of deze datingsite wel wat voor jou is.

Opvallend
 • Uitstekende en overzichtelijke vormgeving
 • Zeer effectieve persoonlijkheidstest
 • Veel actieve leden – hierdoor snel contact

2. Be2

Be2 websiteDe grote internationale speler Be2 doet al weer vele jaren waar het goed in is: singles matchen en koppelen. Achter deze datingsite staat een team dat veel ervaring heeft met online dating websites. Hierdoor is Be2 een zeer handige en degelijke datingsite voor iedereen die wel een leuke date of relatie wilt. De verscheidenheid is groot; zowel jong als oud is in sterke mate aanwezig op Be2. Hierbij is er een licht overtal aan vrouwen.

Gelijk aan andere grote mainstream datingsites biedt ook Be2 een test aan om het koppelen eenvoudiger te maken. De vragenlijst van de test is leuk en het koppelingssysteem werkt goed. Wat ook opvalt bij Be2 is dat je na de registratie direct een goed overzicht krijgt van de aanwezige personen op de site. Hierbij is duidelijk dat de meeste leden serieus op zoek zijn naar een betekenisvol contact.

Een ander opvallend punt van Be2 is het hoge succespercentage dat wordt gerapporteerd. Maar liefst 40% van de betalende leden vindt een partner in de eerste 3 maanden. Door deze positieve punten staat Be2 hoog genoteerd in de ranglijst van de beste datingsites van België.

Opvallend
 • Grote verscheidenheid van leden
 • Relatief hoog slagingspercentage
 • Zeer degelijk design en interface

3. EliteDating

Elitedating websiteWellicht de meest classy datingsite van deze lijst is EliteDating. Het heeft een leuk vormgeven website waarbij je met een paar klikken een gratis persoonlijkheidstest kunt doorlopen en je profiel kunt aanmaken. Altijd even de moeite van het kijken waard dus. EliteDating is goede hoogwaardige website waardoor je snel wel veel leuke personen kunt tegenkomen uit je regio. Op dit moment zijn er bijna zo’n 50.000 personen lid.

Bij EliteDating kun je andere mensen ontmoeten voor de liefde, maar ook vriendschap of een flirt behoren tot de mogelijkheden. Daarbij biedt de website door haar uitgebreide filtermogelijkheden ook uitgebreide keuze in leefsituatie, leeftijd en opleiding. EliteDating onderscheidt zich verder door haar grote mate van professionaliteit. Profielen op de website worden zeer vaak gecheckt en men maakt er dan ook trots melding van dat 100% van de profielen echt is.

EliteDating heeft een duidelijk onderscheidend in haar aanpak voor hogeropgeleiden maar is ook gewoon een zeer goede “all-round” datingsite. Voor iedere beginner in online dating is het daardoor een uitstekende keuze. Voeg daaraan toe dat het gebruik simpel en voor de hand liggend is. Een leuke bijkomstigheid is ook het magazine met de vele tips voor online dating via de website.

Opvallend
 • Zeer degelijke allround datingsite
 • Kwaliteit met dynamisch karakter
 • Profielen worden goed gecontroleerd

4. Tesamen

Tesamen websiteDe website Tesamen staat echt een beetje apart van andere datingsites. Men heeft per aangemeld lid een zeer betrokken traject waarbij er ook actief door de staf naar een geschikte partner wordt gezocht. In dit opzicht is het meer een relatiebureau en Tesamen noemt zichzelf dan ook een datingdienst. Desalniettemin heeft Tesamen ook de normale functionaliteiten van een online dating website. Zo kun je er gratis een profiel aanmaken en berichten sturen of ontvangen.

Een ander interessant punt van Tesamen is dat er veel profielinformatie te lezen is bij elk lid. Er wordt dan ook een vragenlijst afgenomen die vervolgens wordt gebruikt als informatiebron. Er vindt echter geen automatische koppeling plaats en alle wederkerigheid gaat op handmatige basis. Overigens is je profiel ook anoniem of onzichtbaar te maken. Zo kun ervoor kiezen om alleen je gegevens te delen met anderen die je vertrouwt.

Het grote merendeel van het ledenbestand is ouder dan 30 jaar. Tevens heeft Tesamen een groot aandeel gescheiden personen in haar ledenbestand. Tesamen is een puur  Vlaamse website waardoor het kleinschalig en betrouwbaar is. Een klein nadeel is wel dat de layout wat simpel is en de opties wat beperkt zijn. Maar dat is eigenlijk niet zo relevant. Want door haar nadruk op succes bij koppeling en de uitstekende ondersteuning van de staf is Tesamen wel een van de beste datingsites om een leuke levensgenoot te vinden.

Opvallend
 • Betrokken en persoonlijke koppeling
 • Een echt Vlaamse datingsite
 • Zeer betrouwbaar met uitgebreide privacy opties

5. Relatieplanet

Relatieplanet websiteRelatieplanet kan zich op dit moment wellicht de grootste koppelingswebsite van Vlaanderen noemen. Dat is niet voor niets. Deze website doet alweer vele jaren mee, waarbij het ook vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Relatieplanet zit vernuftig in elkaar en heeft een sterk oog voor functionaliteit. Geen bijzondere mogelijkheden dus, maar alles wat het moet doen dat doet het goed. Koppel daarbij de gemakkelijke registratie procedure en het succes is verklaard.

Door haar grote ledenaantal heb je het voordeel dat je veel keus hebt, wat door de handige zoekmachine nog eens wordt versterkt. Dit is meteen een van de beste punten van Relatieplanet. Je kunt na aanmelding al direct op zoek naar leuke contacten. En deze heb je dan normaliter ook binnen een aantal minuten gevonden. Relatieplanet heeft ook een vragenlijst waarvan de antwoorden je profiel kleur kunnen geven. Deze serie vragen is echter vrij droog en minder uitgebreid dan bij veel andere grote datingsites.

Voor personen die nog niet zo bekend zijn met online dating is Relatieplanet een uitstekende keuze. Het gebruik is simpel en intuïtief, de profielen inzichtelijk en berichten sturen gaat gemakkelijk. Relatieplanet heeft door haar historie een uitstekend track record in het koppelen van vrijgezellen. Ben je dus op zoek naar een interessante date, meld je dan aan en wordt ook deel van een succesverhaal. Leuke extra’s zijn het magazine en de speciale evenementen.

Opvallend
 • Grote datingsite met veel leden
 • Simpele doch effectieve functionaliteit
 • Snelle en behulpzame klantenservice