Beste Datingsites

Tips Voor Online Dating

Tips voor Online Dating

Bij het online daten zijn er een aantal factoren die je kans op succes vergroten. Wij zetten hier de belangrijkste punten op een rij. Ga eventueel direct naar het betreffende onderdeel via een van onderstaande links:

Hoe een goed profiel maken
Welke foto’s gebruiken
Een goede profielbeschrijving maken
Hoe zoeken in online dating
Een bericht versturen
Gouden tips voor online dating

Maak een Sterk Profiel

Succesvol online daten begint bij het aanmaken van een aantrekkelijk en krachtig profiel. Je profiel is immers de plek waarop je jezelf kunt neerzetten. Hier kun je laten zien wie je werkelijk bent.

De kunst van een goed profiel is om aantrekkelijk te zijn voor de personen die jij wilt aantrekken, maar dit niet te geforceerd te willen doen. Bij het maken van een profiel geld het principe “show but don’t tell”. Heb je bijvoorbeeld een vaardigheid, hobby, sport of beroep waar je erg bedreven in bent, schrijf dit dan niet letterlijk op. Beter is het om bijvoorbeeld foto’s of video’s op je profiel te zetten waaruit dit blijkt.

Bij een profiel is het tevens belangrijk om niet bang te zijn om wat over jezelf te vertellen. Laat uiteraard wat punten in het ongewisse, dit schept immers interesse. Maar schrijf wel op wat je beweegt, wat je de wereld te bieden hebt en wat je verwacht in een partner. Ben eerlijk en niet overdreven.

Is er een vragenlijst, vul deze zo volledig mogelijk in. Probeer bij het antwoorden net even wat origineler uit de hoek te komen dan de gemiddelde persoon. Dit hoeft uiteraard niet bij elk punt wat je benoemt, maar 2 tot 4 leuke “opvallende” antwoorden zullen jouw profiel net even boven dat van anderen doen uitspringen.

Gebruik Mooie Foto’s en andere Media

Veel online daters kijken als eerste naar de foto’s. En je foto is ook een van de eerste dingen die opvalt als men profielen doorloopt of een leuk contact zoekt. Een goede, of nee, geweldige foto is dan ook een must.

Er zijn veel leden op online datingsites die een heel grauwe, donkere of, nog erger, een heel onduidelijke foto op een profiel hebben. Laat staan de personen die helemaal geen foto hebben. Deze hebben in ieder geval altijd minder kans op contact. Zorg dat je foto gelijkstaat aan plezier, zonnigheid en ook jouw persoonlijkheid goed naar voren doet komen.

Natuurlijk hebben erg aantrekkelijke personen het hier makkelijker. Maar iedereen heeft baat bij een mooie foto. Wil je wat meer de aandacht vestigen op je persoonlijkheid, plaats dan foto’s van jezelf in je favoriete omgeving of bij je favoriete bezigheid. Dit valt immers op én het zegt meteen wat over je persoonlijkheid.

Bij alle foto’s is het een pluspunt als ze scherp en helder zijn. Gebruik dus een goede camera voor het maken van de foto. De beste foto’s zijn ook geen zelfgenomen foto’s, maar foto’s die spontaan gemaakt zijn door anderen. Vraag dus vrienden of familie om een leuke foto van je te maken over een gehele dag.

Wat je profiel nog meer zal doen opvallen is een korte video of audioboodschap met jezelf. Maak een leuke video van jezelf in een mooie omgeving en doe er iets leuks mee. Een goede video maken is echter niet altijd even makkelijk, dus als je hier geen goed idee voor hebt, houdt het dan gewoon bij foto’s.

Toon je beste kant

Zoals gesteld doet een sterk profiel en mooie foto’s je al opvallen. Maar denk ook na wat je van jezelf wilt laten zien. Maak een lijst met alle dingen die jou definiëren als persoon. Wie ben je en wat maakt jou interessant. Hierbij is de overweging natuurlijk ook wat voor type persoon je wilt aantrekken en beter wilt leren kennen.

Als anderen jouw profiel zien dan moeten ze in een paar seconden de beslissing maken of ze jou willen leren kennen dan wel niet. Er zijn immers zoveel profielen op de online datingsites. Zorg er dus voor dat anderen bij je blijven hangen doordat er iets opvalt of erg aantrekkelijk is. Dit kan je hobby zijn of een foto. Bedenk dus wat je sterke punten zijn en toon deze zoveel mogelijk.

Hoe Profielen van Anderen Lezen

Bepaal eerst wat je belangrijk vindt in een contact of misschien wel een relatie. Wat vind je interessant en wat trekt jou aan? Zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je partner zou moeten voldoen? Bedenk dit eerst en schrijf het zo nodig op. Aan de hand van deze kenmerken kun je makkelijker selecteren uit de vele profielen op online datingsites.

Vermijd profielen zonder foto of zeer summiere informatie. Dit zijn meestal “kijkers” en personen die niet echt serieus met het online daten bezig zijn. Vermijd tevens profielen die te mooi zijn om waar te zijn of foto’s hebben die overduidelijke van het internet zijn gehaald. De kans is groot dat de persoon achter dit soort profielen onoprecht is en onzuivere bedoelingen heeft.

De meeste datingsites hebben een goede zoekfunctie aan de hand waarvan je profielen kunt filteren. Gebruik dit in je voordeel. Gebruik je lijst me voorkeuren om de selectie te maken. Hierna kun je per profiel er dieper op in gaan.

Kijk wat verder dan de eerste indruk per profiel. Soms is de ene foto niet geheel representatief voor de ander als persoon. Er zijn immers talloze verhalen bekend van mensen die zich pas tot elkaar aangetrokken voelen op het tweede gezicht. Lees tenminste zo’n 100 profielen door zodat je een beetje weet wat je leuk vindt en welke je niet interessant lijken. Maak dan weer een selectie binnen deze profielen voor aanschrijving.

Berichten Versturen

De beste manier om een positieve reactie te krijgen op je bericht is door personen aan te schrijven die bij persoonlijkheid passen. De kans is groter dat de ander hetzelfde idee heeft. Ga dus geen topsporter aanschrijven als je zelf liever binnen zit met een goed boek. Doorloop dus eerst de profielen van anderen en bekijk wie er een goede match is. Veel datingsites hebben hiervoor ook speciale persoonlijkheidstesten – deze kunnen ook goed helpen hierbij.

Als je een bericht stuurt, maak dan een directe opmerking over jullie overeenkomst of iets wat erg opvalt bij het profiel van de ander. Zeg dus niet “hoe gaat het” of “je ziet er leuk uit”. Dit zijn berichten die erg generiek zijn en waarschijnlijk heeft de ander deze berichten al zo vaak gezien. Zorg dus dat je opvalt én meteen iets van jezelf laat zien. Is bijvoorbeeld een gezamenlijke overeenkomst koken, zeg dan bijvoorbeeld iets over wat je voor de ander zou klaarmaken als jullie elkaar wat beter zouden kennen. Zoek dus de gezamenlijke overeenkomst, en noem dit direct in je eerste bericht.

Schaam je niet voor jezelf, maar ben trots op wie je bent en wat je doet. Het altijd beter om eerlijk te zijn in je communicatie en trots te zijn wat je doet, dan te liegen omdat je je ergens over schaamt. In uiterste geval kun je het niet noemen. Maar bedenkt wel dat als je de ander in levende lijve gaat ontmoeten, hoe je hier mee om zal gaan.

Antwoord niet manisch direct nadat de ander een bericht naar jou heeft gestuurd. Het is belangrijk dat je ook een leven hebt naast het online daten. Dit maakt je immer ook meteen een interessanter persoon. Want hoe interessant is iemand die de hele dag achter de computer op een online datingsite zit? Beschouw het dus als een toegevoegde waarde bij de rest van je bezigheden. Antwoord gewoon als je het bericht ziet, maar check bijvoorbeeld je online dating account niet vaker dan 3 keer per dag. En als extra bonus maakt dit ook wat mysterieuzer voor de andere persoon.

Houd je berichten kort en to the point. Ga niet meteen je hele levensverhaal ophangen. Bewaar je lange verhalen totdat je de persoon op een date ontmoet, of tenminste voor een telefonisch gesprek. Je wilt immers ook nog wat te vertellen hebben als je elkaar ziet. Daarbij is het veel interessanter om op een date te gaan als je de ander nog een beetje moet leren kennen.

Gouden Tips

Tenslotte nog een aantal gouden tips die altijd van toepassing zijn bij het online daten.

> Spellingsfouten zijn misschien wel een van de grootste afknappers. Het staat slordig en onintelligent. Lees je berichten dus altijd nog even door voordat je ze verstuurt.

> Geef niet op. Het kan zijn dat je in het begin niet zoveel reacties krijgt. Dit kan toeval zijn. Of het ligt aan je bericht. Geef dus niet op en probeer verschillende soorten berichten om een idee te krijgen wat werkt. Dit verschilt ook weer per datingsites.

> Kies uiteraard de juiste datingsite. De ene datingsite past immers beter bij jou dan de andere.

> Doe het rustig aan. Ga alleen op een date met de ander als je ze al gesproken hebt via de telefoon of videochat.

> Spreek af op een openbare plek. Dit is betrouwbaar en veilig.

> Zorg ervoor dat je de eerste date kunt afkappen als het echt niet gaat. Spreek gewoon voor een uurtje af, eventueel voor een koffie. Als het dan leuk is kun je de date altijd nog langer maken.

Veel plezier en succes!