Beste Datingsites

Senioren Datingsites

Senioren Datingsites in België

Voor alleenstaande personen boven de vijftig jaar is het niet altijd even eenvoudig om iemand te vinden die bij je past. Via de mainstream online datingwebsites is er wel veel keus, maar zijn deze vooral geschikt voor jongere vrijgezellen. Daarom is het voor vijftigplussers beter om zich in te schrijven bij zogenoemde senioren datingsites. Dit zijn website waar alleen ouderen lid zijn, en deze veel effectiever kunnen worden gekoppeld.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste datingsites voor senioren:

Naam DatingsiteRatingTestReviewWebsite
Seniorengeluk4.5 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
50liefde BE4.0 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
50PlusMatch4.0 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Relatieplanet3.5 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Tesamen3.5 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Rendez-Vous3.0 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
Nieuwerelatie3.0 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden

Er zijn in dit overzicht ook een aantal datingsites opgenomen die onder mainstream websites zouden kunnen vallen. Zij bieden echter ook een goed platform of filteringsfunctie om leden te vinden die vijftig plus zijn.

Gebruik van Senioren Datingsites

Een speciaal voordeel van een specifieke datingsite voor senioren is dat de functionaliteiten vaak hierop zijn aangepast. Zo is de vormgeving vergemakkelijkt voor personen met slechter zicht, en liggen alle functionaliteiten wat meer voor de hand. De nadruk ligt hierbij dan vooral op het contact maken, zonder al teveel extra middelen die het koppelen eigenlijk alleen maar kunnen compliceren. Hierdoor zijn de senioren datingsites ook veel beter toegerust voor hun doelgroep.

Tevens zijn er bij veel specifieke online datingsites voor ouderen ook meer mogelijkheden tot andere vormen van contact naast dating. Zo kun je er als senior heel goed terecht voor vriendschap of personen vinden die dezelfde interesse hebben als jijzelf. Door al deze voordelen zijn senioren datingsites in België erg populair. Sommige websites hebben reeds meer dan 100.000 leden.

De meeste senioren datingsites bieden een gratis registratie functie. Het voordeel hiervan is dat je eerst rustig kunt rondkijken op de datingsite, zodat je kunt ervaren of de website bij je past. Zie je het zitten en wil je het wat serieuzer aanpakken, dan kun je een betaald abonnement afsluiten. Over het algemeen is het hierbij voordeliger om een langer lidmaatschap te nemen, wat de maandkosten immers lager doen uitvallen.

Bepaling van de Rangschikking

De dating websites staan op volgorde van hun rankschikking. Deze score is bepaald op basis van een aantal factoren, als:

– De kans op succes voor de gemiddelde single na inschrijving op het vinden van een leuke date.

– Het gemak in gebruik van de website en de technische functionaliteit.

– De mate van betrouwbaarheid en privacy, hoe er met je informatie omgegaan wordt.

– De betrouwbaarheid van de datingsite en de leden, de hoeveelheid valide profielen.

– De mogelijkheden die de datingsite biedt voor zoeken, profielopmaak en communicatie.

– De prijs van een betaald lidmaatschap.

In het overzicht wordt tevens aangeven of de datingsite een persoonlijkheidstest biedt, onder de kolom “test”. Wanneer je gebruik maakt van deze test is het opdoen van een leuk contact over het algemeen ook wat eenvoudiger.

Wil je meer weten over de betreffende online dating website, klik dan op “lees meer”.