Beste Datingsites

Relatieplanet

8
Gebruikersbeoordeling: 7.8/10 (2 stemmen)

Relatieplanet websiteEen van de grootste algemene datingsites van Vlaanderen is Relatieplanet. Deze online dating website doet alweer vele jaren mee. Hierdoor is het ook meteen een van de bekendste en zijn er veel singles lid. De leden zijn te herleiden tot alle lagen van de samenleving, van jong tot oud en met een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Relatieplanet kan inmiddels al vele succesverhalen op haar conto schrijven.

Vormgeving en Functionaliteiten

Het ontwerp van Relatieplanet is onlangs vernieuwd, wat een hele verbetering is ten opzichte van het oude ontwerp. De website heeft naar vormgeving nu dezelfde kwaliteit als vergelijkbare websites zoals Parship en EliteDating. Hierbij is de website ook nog eens erg functioneel. Het zoeken naar andere leden is eenvoudig en je kunt dan ook snel personen vinden die bij je passen. Bij je profiel is er veel ruimte om te laten zien wie je bent. Hierbij ontbreekt uiteraard ook niet de mogelijkheid tot het uploaden van foto’s. Verder spreekt het gebruik eigenlijk vanzelf. Er zijn weinig opties die vraagtekens oproepen, en mocht je toch problemen hebben dan is de klantenservice professioneel en behulpzaam.

Een leuk punt van de website van Relatieplanet is dat je na aanmelding een zogenoemde vragenlijst kunt aflopen, waarbij je al meteen een goede beschrijving bij je profiel hebt. Ook bij het zoeken naar leuke andere contacten op het platform is dit erg behulpzaam. Verder is een opvallende functionaliteit het gebruik van de “krabbels”. Dit zijn openbare berichten, vergelijkbaar met Twitter, die iedereen op het platform kan plaatsen en kan zien. Door middel van een krabbel je dus de zichtbaarheid van je profiel enorm verhogen.

Gebruik van Relatieplanet

Doordat Relatieplanet zoveel leden heeft is de kans op een perfecte match ook heel groot. Er is immers altijd wel iemand in je buurt te vinden met dezelfde interesses als jijzelf. Na gratis aanmelding kun je al van veel aspecten gebruik maken. Zo kun je je profiel aanmaken, andermans profielen bekijken en interesse tonen aan de hand van “flirts”. Voor het daadwerkelijk versturen van berichten is wel een betaald abonnement nodig, net zoals voor het aanmaken van de krabbels.

De website heeft ook een blog met goede tips voor online daten. Verder organiseert de website speciale “single events”, waarbij het makkelijker wordt gemaakt voor vrijgezellen om elkaar te ontmoeten in een leuke omgeving. Dit is toch wel een unicum vergeleken met de andere grote datingsites. Deze events staan inmiddels al bekend als grootse vrijgezellenfeesten met duizenden aanwezigen. Gewoonlijk wordt er aan een event een speciaal thema gekoppeld, zoals eten of een outdoor activiteit. Hierdoor heb je meteen een makkelijke aanleiding om met andere leuke singles in contact te komen.

Conclusie

Relatieplanet is de afgelopen jaren veelvuldig uitgeroepen als datingsite van het jaar, en dat is niet zonder reden. De website zit gewoon goed in elkaar en doet wat een online datingsite moet doen: vrijgezellen koppelen. Hierbij heeft Relatieplanet ook nog speciale opties, zoals het maken van de krabbels, of de aanwezigheid van de events. Dit maakt dat de website in het datinglandschap positief opvalt. Voor iedere serieuze single de moeite waard dus om eens te proberen.

Positief:
 • Grote datingsite met veel verscheidenheid
 • Simpel in gebruik, snel resultaat

Negatief:

Nu Gratis Aanmelden

Een van de grootste algemene datingsites van Vlaanderen is Relatieplanet. Deze online dating ...
8 Totale score

Een zeer degelijke website die al jaren meeloopt. Voor vele Belgen is Relatieplanet een bekende datingsite. Hierdoor heeft de website ook regelmatig nieuwe leden en is er altijd voldoende aanspraak.

7.9Onze score
Kwaliteit
8
Gebruiksgemak
8
Betrouwbaarheid
8
Effectiviteit
7.5
7.8Gebruikersscore
Kwaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.5
Betrouwbaarheid
8.5
Effectiviteit
7.0
Voeg je beoordeling toe  |  Lees beoordelingen en reacties
2 Beoordelingen
 1. Reageer Dries 13/01/2015 at 09:31
  3.85
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  60
  Zie mijn beoordeling
  + POSITIEF: Veel keuze Leuke sfeer Direct aanspraak
  - NEGATIEF: Niet veel serieuze vrijgezellen
 2. Reageer Mathilde 12/04/2016 at 15:29
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Ik ben positief over relatieplanet, bovenal omdat ik het gewoon een fijne website vind voor vrouwen. Je hoeft niets en ik kan ook personen die niet bij me passen op een nette wijze selecteren. Het platform is ook niet al te ingewikkeld. Ik kan het dus aanraden.
  + POSITIEF: Fijne mensen en platform
  - NEGATIEF: Voor een goed gebruik moet men betalen

Beoordeel deze datingsite

0
0
0
0