Beste Datingsites

Hoger Opgeleiden Datingsites

Datingsites voor Hoger Opgeleiden in België

Er zijn specifieke datingsites voor hoger opgeleiden in Vlaanderen en België. Veel personen die hoger opgeleid zijn wensen immers te daten met andere hoger opgeleiden. Dit heeft mede te maken met het feit dat zij een zelfde soort levensstijl kennen. Hoger opgeleiden trouwen immers gemiddeld later, krijgen later kinderen en hechten grotere waarde aan hun loopbaan dan anderen. Vanwege dit verschil is het nuttig dat er specifieke datingsites bestaan voor singles die hoog opgeleid zijn.

Zie voor de beste datingsites voor hoger opgeleiden onderstaand overzicht.

Naam DatingsiteRatingTestReviewWebsite
Parship4.5 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
EliteDating4.5 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Match4Me4.0 / 5.0JaLees MeerGratis Aanmelden
MeetPlaza3.0 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
SmartVibes3.0 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
MetJou2.5 / 5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden

Er is in dit overzicht ook een aantal datingsites opgenomen die onder mainstream websites zouden kunnen vallen. Zij bieden echter ook een goed platform of filteringsfunctie om leden te vinden die hoger opgeleid zijn.

Gebruik van Datingsites voor Hoger Opgeleiden

Iedereen kan zich bij deze datingsites aanmelden, maar het is vooral interessant voor personen die tenminste een hogeschool diploma hebben, en nog beter voor personen die universitair geschoold zijn. Op de meeste datingsites voor hoger opgeleiden is er een licht overschot aan vrouwen, en deze websites zijn derhalve voor vrijgezelle mannen erg aantrekkelijk om zich bij aan te melden. De meeste leden zijn daarbij tussen de 25 en 55 jaar.

Vaak hebben datingsites voor hoger opgeleiden een speciale test of vragenlijst waarbij je je karakter goed kunt tonen. De uitkomsten zijn nuttig als hulp om te zien of iemand bij je past. Wij raden dus aan om deze test niet over te slaan maar zo volledig mogelijk in te vullen. Zo zul je sneller en meer leuke contacten vinden.

De meeste hoger opgeleiden datingsites bieden een gratis registratie functie. Het voordeel hiervan is dat je eerst rustig kunt rondkijken op de datingsite, zodat je kunt ervaren of de website bij je past. Zie je het zitten en wil je het wat serieuzer aanpakken, dan kun je een betaald abonnement afsluiten. Over het algemeen is het hierbij voordeliger om een langer lidmaatschap te nemen, wat de maandkosten immers lager doen uitvallen.

Bepaling van de Rangschikking

De dating websites staan op volgorde van hun rankschikking. Deze score is bepaald op basis van een aantal factoren, als:

– De kans op succes voor de gemiddelde single na inschrijving op het vinden van een leuke date.

– Het gemak in gebruik van de website en de technische functionaliteit.

– De mate van betrouwbaarheid en privacy, hoe er met je informatie omgegaan wordt.

– De betrouwbaarheid van de datingsite en de leden, de hoeveelheid valide profielen.

– De mogelijkheden die de datingsite biedt voor zoeken, profielopmaak en communicatie.

– De prijs van een betaald lidmaatschap.

In het overzicht wordt tevens aangeven of de datingsite een persoonlijkheidstest biedt, onder de kolom “test”. Wanneer je gebruik maakt van deze test is het opdoen van een leuk contact over het algemeen ook wat eenvoudiger.

Wil je meer weten over de betreffende online dating website, klik dan op “lees meer”.